Overslaan en naar de inhoud gaan
Brood
van de Kletersteeg

Brood van Bakkerij van de Kletersteeg Hoogland

De uitvinders van brood 0,0

Dat maakt het brood uniek, bijzonder en 100% natuurlijk. Brood 0.0 staat voor 0% broodverbetermiddel en 0% meelverbetermiddel en is ook nog eens helemaal vegan.

Het is een ambacht

Bakkerij van de Kletersteeg bestaat sinds 1961. Het is een jong en dynamisch bedrijf, waar innovatie, ouderwets vakmanschap en het werken met moderne apparatuur vanzelfsprekend zijn.

Huisgemaakte desem

Ze gebruiken hun huisgemaakte desem op al hun broden. Deze desem is al meer dan 20 jaar oud. Er gaat een heel proces aan vooraf om een goede desem te hebben en te houden. De balans tussen melkzuur- en azijnzuur bacteriën is er belangrijk. Deze desem is fris van smaak en niet zuur, dit proef je ook terug in de smaak van de broden.

Het meel

Het meel komt uit Duitsland (Harz gebergte) en voor een deel uit Canada en Amerika. De reden dat het meel daarvan gehaald wordt is dat de graankorrels van nature veel eiwitten van een goede kwaliteit bevatten. Ze gebruiken uitsluitend grondstoffen van hoge kwaliteit en zij geven het deeg minimaal 20 uur rijs- en ontwikkelingstijd. Om zo voor u het beste brood te kunnen maken.

Gezondheid en voeding

De basis grondstoffen die ze gebruiken zijn: bloem, zemelen, kiemen, water, huisgemaakte desem, zout en 0,5% gist. Ze geven het brood vooral veel tijd! Studies wijzen uit dat hierdoor de verteerbaarheid verbetert. Meer essentiële voedingstoffen o.a. vitaminen en mineralen (micro nutriënten) kunnen hierdoor gemakkelijker worden opgenomen door het lichaam!